2009. március 4., szerda

Vallás és ...

Kedves Látogatók!

A HVG közölt egy írást Szenes Márta pszichológus kolléganőnk PHD dolgozatára hivatkozva. Az írás az új vallási közösségkbe betért fiatalokkal készített mélyinterjúkról szóló disszertációt jól megHVGsítette és olyan hangsúlyokat helyezett el, amelyek nem csak a tudományos igényességet, de a dolgozat tartalmát is megcsúfolták. A fontos téma ilyen tárgyalása felháborította a Hit Gyülekezetének sok tagját és vezetőségét is. Számos, több mint 160 hozzászólás keletkezett a HVG onlineon, amelyben egy sereg gyülekezeti tag hitvallás tett a szexuális tisztaság és a gyülekezet mellett.

Az ATV "Civil a pályán" c. műsorában tegnap (március 3-án) foglalkozott a kérdéssel, legalább is az eredeti tervek szerint EZZEL a kérdéssel. Hack Pétert, Tamás Pált és engem kértek fel egy egyórás vitára. Mire a műsorba kerültünk a téma megváltozott és az inkriminált cikk és a dolgozat tartalma csak marginálisan jelent meg. Az új téma Vallások és a gazdasági világválság lett, amely nem kevésbé fontos és érdekes, mint az eredeti. A felvételt bárki megtekintheti az ATV honlapján.

Vallás és ... - bármi lehet, mert a vallás fogalmát olyan tágra lehet nyitni, amilyenre csak akarja a média vagy bármi vagy bárki.